De energierekening omlaag

De Fixbrigade Zaanstad

Wie zijn wij?

 

De Fixbrigadezaanstad helpt inwoners van Zaanstad om hun energierekening te verlagen door hun huis beter te isoleren. dat scheelt in veel gevallen al snel

zo'n 20% op je gasverbruik. Wij richten ons vooral op inwoners met een laag inkomen en huurder van sociale huurwoningen. Zij kunnen gratis gebruikmaken van onze diensten.

Wat doen we? We komen langs en kunnen:

- Kleine isolerende maatregelen uitvoeren,

- De verwarming zo inregelen dat de verwarming het huis verwarmt tegen zo min mogelijk kosten,

- Als het nodig is een infraroodscan uitvoeren om te kijken waar de grootste warmtelekken zich bevinden,

- Tips en advies te geven over slim verwarmen en het voorkomen van schimmel 

 

 

Reactie van een klant van de fixbrigade uit Amsterdam

Voor het eerst heb ik het niet meer koud!

Het is 8 uur in de avond. Ik zit aan mijn bureau en oh verbazing…Voor het eerst heb ik het niet koud. Dat komt niet omdat de kachel hoog staat, of omdat de benedenburen stoken, of de zon op het huis staat. Nee, het is gewoon voor het eerst.

Ik kreeg de fixbrigade van Jungle Amsterdam op bezoek. Een fantastisch team dat eerst de problemen was komen opnemen en nu aan huis kwam met alle gereedschap, alle materiaal, om het huis duurzaam te maken. Niet met ingewikkelde toestanden (stadsverwarming, van het gas af etc.) of met domme adviezen (zoals hier heeft u een zandloper, dan kunt u het douchen timen, en hier radiator folie, zie maar wat je ermee doet). Nee, de brigade kwam met materiaal om de woning tochtvrij te maken. De keukendeur, waar een kier van drie centimeter tussen de deur en drempel zat, de sponningen vermolmd waren etc. herstelde ze volledig. Kieren tussen de raamsponningen en het dak, daar was ik al aan gewend, en die woeien naar binnen zonder dat ik het zelfs maar door had. De fixbrigade kitte het allemaal dicht. Ze gaven voorlichting over ledlampen, hielpen me met het vastzetten van armaturen en leverde reparatiemateriaal tot wel honderd euro. Waren bijna een dag bezig met vier man onder supervisie van een expert, plaatste folie en deden precies wat ik zelf niet meer kan. En met humor, en met vriendelijkheid en ontspannen en met een plezierige opluchtende sfeer.

En nu heb ik het dus niet meer koud en mijn gasrekening is onder controle, en al dat onderhoud dat door de woningcorporatie, 15 jaar lang minstens, is nagelaten, heeft de FIX-brigade opgelost. Gratis! Ja, niet voor hun natuurlijk, maar wel voor mij op mijn karige inkomen.

Dank mensen, duizend maal dank!

Mariska

 

Ook in Zaanstad hebben we een fixbrigade en ook daar waren mensen al blij waar wij geweest zijn er werd verteld dat het al te merken was dat de folie achter de radiatoren  geplaatst is we voelen meer warmte in de kamer. Maar ook dat het niet meer tocht door de tochtstrippen op de deur.

 

bewoners op het kalf