Infraroodscan

Bij dit project worden er infrarood foto’s gemaakt van de buitengevel en binnenkant van woningen. Aan de hand van de foto’s wordt duidelijk, waar de gevel slecht geïsoleerd is en waar dus warmtelekken bestaan. Bewoners krijgen aan de hand van de foto’s een verkennend rapport en een advies op maat, hoe zij hun woning beter kunnen isoleren, en zodoende dus energie en geld kunnen besparen. Meestal kunt u met een investering van een paar tientjes een paar honderd euro op jaarbasis besparen. En misschien nog wel belangrijker, uw woning wordt er veel comfortabeler van. Tegelijk met de warmtelekken wordt ook de vochtigheid van uw woning beoordeeld, zowel de luchtvochtigheid als ook de vochtigheid van wanden en vloeren. Ook een goed geïsoleerde woning kan oncomfortabel aanvoelen, omdat de lucht bijvoorbeeld te droog of te vochtig is.

Met de infrarood foto's wordt ook duidelijk of er grote maatregelen nodig zijn. Het advies uit het rapport kan gebruikt worden om met uw huisbaas in gesprek te gaan over verbeteringen van de woning. Als u zelf de eigenaar bent, dan kunt u eventueel onze bouwkundige inhuren om een uitgebreid advies te geven, hoe u de geconstateerde problemen kunt verhelpen.

Heeft u interesse om een infraroodscan uit te laten voeren in uw woning? Stuur dan een mailtje naar info@fixbrigadezaanstad.nl, of kom op woensdagochtend langs bij het infopunt tussen 10.00 en 12.00 uur in de onderhoudsgebouw. De infraroodscans kunnen alleen uitgevoerd worden bij koud weer, omdat er minimaal 15 graden verschil moet zijn tussen de  temperatuur binnen en buiten. In de praktijk komt dit erop neer, dat wij vanaf half oktober beginnen met metingen en na maart weer stoppen. U kunt zich wel het hele jaar door opgeven, zodat u als eerste aan de beurt bent, zodra het weer het toelaat.

 

 

Centrale verwarming

Waterzijdig inregelen van de CV installatie

Laat je verwarming waterzijdig inregelen door de FIXbrigade. Voor minima is dit helemaal gratis!

Met waterzijdig inregelen verdeel je het water uit de cv-ketel gelijkmatig over de radiatoren of de vloerverwarming. Hierdoor verwarm je ruimtes efficiënter en hoeft de cv-pomp minder hard te werken.

Volgens de Consumentenbond kun je zo tot 15 procent op je gasverbruik besparen. Na het inregelen van de radiatoren hoeft de temperatuur van de ketel niet hoger dan 60 graden te staan. Je huis wordt dan beter warm en je ketel gebruikt ook nog eens veel minder gas. Tel uit je winst!

Bij het waterzijdig inregelen van de verwarming wordt ook meteen de ketel op 60 graden gezet, het hele systeem bijgevuld en ontlucht en zo nodig wordt de waterdruk op peil gebracht. Het verlagen van de temperatuur op de ketel heeft, bij een goed ingeregelde CV geen invloed op de temperatuur in huis, maar wel heel veel invloed op je gasverbruik.

Voorwaarde om waterzijdig in te kunnen regelen is wel, dat er knijpventielen op de radiatoren zitten. Bij sommige heel oude radiatoren is dit nog niet het geval. Bij twijfel kunt u altijd een foto aan ons opsturen van de radiator.

Verdien je minder dan 140% van het minimumloon, dan is deze service helemaal gratis. Voor mensen die meer verdienen, rekenen wij 25 euro per radiator. Per radiator zijn wij ongeveer 20 minuten aan het werk.

Wat kun je zelf nog doen om te besparen op je stookkosten:

- Maak je radiatoren regelmatig stofvrij, zodat de radiator goed warmte kan afgeven.

- Zorg dat de luchtvochtigheid niet te hoog is, dus lucht regelmatig, in elk geval dagelijks 15 minuten. Vergeet dan niet om de kachel uit te zetten.

- Plaats geen spullen voor de radiatoren, zoals banken, kasten e.d. zodat de warme luchtstroom niet geblokkeerd wordt.

- Gordijnen zorgen voor isolatie en zijn dus goed, maar zorg er wel voor dat ze niet over de verwarming heen hangen. Dus alles bij elkaar het scheelt in u portemonnee

‚Äč

Voor het afstellen van de verwarming, maak een afspraak met de Fixbrigade en mail naar info@fixbrigadezaanstad.nl