De energierekening omlaag

FIXBRIGADEZAANSTAD

 

De beste manier om op korte termijn energie te besparen en een lagere energierekening te krijgen is door je huis beter te isoleren. Dit kan al met kleine maatregelen, zoals het dichten van naden en kieren, het aanbrengen van radiatorfolie en het beter inregelen van je verwarming. Voor mensen die dit om wat voor reden dan ook niet zelf kunnen doen, heeft Zaanstad de fixbrigade. De fixbrigade komt bij je langs om te inventariseren wat er mogelijk is voor jouw woning. Daarbij geef je zelf aan wat je wilt laten doen. Voor mensen die een infraroodscan van hun huis hebben laten maken, is het duidelijk waar alle warmte lekken en tocht vandaan komen, en wordt het rapport in combinatie met een huisbezoek gebruikt voor de inventarisatie van de werkzaamheden.
De fixbrigade maakt een offerte voor je, met welke materialen er nodig zijn en een inschatting van het aantal uren. De tarieven van de fixbrigade  voor  mensen met koopwoningen  zijn minimaal en voor mensen met een minima zijn materialen en werkzaamheden zelf helemaal gratis. 

Het uitvoeren van al deze maatregelen kan je al snel zo'n 20% op je gasverbruik schelen en dat levert dus ook heel wat geld op. De prijs voor gas zal de komende jaren alleen maar verder stijgen, dus hoe eerder je je woning beter geïsoleerd hebt, hoe beter. Lees voor de verschillende diensten van de fixbrigade de informatie en maak meteen een afspraak bij uw woningbouwvereniging  Parteon.  

In het leerwerktraject van de fixbrigade kun je zelf leren om te fixen. Wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten?

Zoek je een stageplaats? Of wil je gewoon graag leren fixen? Dan is het leertraject van de fixbrigade iets voor jou. 

Wij kunnen slechts een beperkt aantal leerlingen opleiden.

Voor deelname aan het leertraject bel Peter van Oostenbrugge  Mobiel 0650527529

Voor een afspraak met de Fixbrigade: info@fixbrigadezaanstad.nl

 

Reactie van een klant van de fixbrigade uit Amsterdam

Voor het eerst heb ik het niet meer koud!

Het is 8 uur in de avond. Ik zit aan mijn bureau en oh verbazing…Voor het eerst heb ik het niet koud. Dat komt niet omdat de kachel hoog staat, of omdat de benedenburen stoken, of de zon op het huis staat. Nee, het is gewoon voor het eerst.

Ik kreeg de fixbrigade van Jungle Amsterdam op bezoek. Een fantastisch team dat eerst de problemen was komen opnemen en nu aan huis kwam met alle gereedschap, alle materiaal, om het huis duurzaam te maken. Niet met ingewikkelde toestanden (stadsverwarming, van het gas af etc.) of met domme adviezen (zoals hier heeft u een zandloper, dan kunt u het douchen timen, en hier radiator folie, zie maar wat je ermee doet). Nee, de brigade kwam met materiaal om de woning tochtvrij te maken. De keukendeur, waar een kier van drie centimeter tussen de deur en drempel zat, de sponningen vermolmd waren etc. herstelde ze volledig. Kieren tussen de raamsponningen en het dak, daar was ik al aan gewend, en die woeien naar binnen zonder dat ik het zelfs maar door had. De fixbrigade kitte het allemaal dicht. Ze gaven voorlichting over ledlampen, hielpen me met het vastzetten van armaturen en leverde reparatiemateriaal tot wel honderd euro. Waren bijna een dag bezig met vier man onder supervisie van een expert, plaatste folie en deden precies wat ik zelf niet meer kan. En met humor, en met vriendelijkheid en ontspannen en met een plezierige opluchtende sfeer.

En nu heb ik het dus niet meer koud en mijn gasrekening is onder controle, en al dat onderhoud dat door de woningcorporatie, 15 jaar lang minstens, is nagelaten, heeft de FIX-brigade opgelost. Gratis! Ja, niet voor hun natuurlijk, maar wel voor mij op mijn karige inkomen.

Dank mensen, duizend maal dank!

Mariska

 

Ook in Zaanstad hebben we een fixbrigade en ook daar waren mensen al blij waar wij geweest zijn er werd verteld dat het al te merken was dat de folie achter de radiatoren  geplaatst is we voelen meer warmte in de kamer. Maar ook dat het niet meer tocht door de tochtstrippen op de deur.

 

bewoners op het kalf